TOPIGS NORSVIN

Roadmap realisatie

Topigs Norsvin heeft een sterke marktpositie en mooie producten. Deze mini-corporate wil digitaal transformeren en heeft een roadmap nodig. Samen hebben wij die in 6 weken gemaakt en de eerste resultaten zijn al beschikbaar.


NIZO

Concurrerend verdienmodel

Nizo heeft een vernieuwend verdienmodel: het snel inspelen op vragen uit de markt met inzet van hooggespecialiseerde kennis. Marktpropositie van NIZO hierbij is: ‘elke klant heeft een unieke vraagstelling’. Ik ben gevraagd om de complexe ICT infrastructuur van deze organisatie in lijn te brengen met het nieuwe uitgangspunt. Na een geslaagde transitie profiteert het NIZO inmiddels van een sterke, toekomstbestendige concurrentiepositie.


Royal Friesland Campina

Wereldwijde digitale strategie

Royal Friesland Campina is bezig met het implementeren van een wereldwijde digitale strategie. Het maatwerk dat nodig is om afzonderlijke bedrijfsonderdelen aan te sluiten op algemene besturings- en informatie systemen is vormgegeven als outsourcing traject. Voor Royal Friesland Campina heb ik deelgenomen aan het leadership team dat leiding geeft aan dit wereldwijde project.


Evolve IP

Fusie MTel met Evolve IP

M-TEL is recentelijk onderdeel geworden van Evolve-IP. Als operationeel directeur heb ik de aanloop naar deze samenwerking begeleid. De focus lag op in het operationeel houden van de bestaande architectuur en het optimaal blijven bedienen van bestaande klanten begeleid. Deze casus bleek een schoolvoorbeeld in verandermanagement. M-Tel is inmiddels met succes opgenomen in de gelederen van Evolve-IP.


Maxeda-Sun Capital en V&D

Leveranciers Management

V&D is niet failliet gegaan door gebrek aan omzet. Wel door gebrek aan de juiste ondersteuning van kritieke processen en inzicht op senior management niveau (directie van 10 personen) in de samenhang tussen kritieke bedrijfsprocessen. Een bijzonder leerzame casus. Een organisatie in haar eind fase gedraagt zich immers anders dan een start-up. Leveranciers management met name ook van IT leveranciers is daarbij van groot belang gebleken. V&D heeft een fantastisch mooi distributie centrum laten bouwen met een volledig gemechaniseerd magazijn aangestuurd door SAP EWM. De eerste implementatie in Nederland. Wifi in de winkels bleek te kostbaar en een nieuw (mobiel) kassa systeem niet haalbaar. De e-commerce leek de oplossing voor het belevingsprobleem in de winkel. Steeds minder personeel in de winkel en oubollig inkoopbeleid hebben ook niet bijgedragen aan een goede overlevingsstrategie. In alle opzichten een leerzame casus waarbij de ervaring van binnen uit mij veel wijzer heeft gemaakt.


Saint Gobain

Architectuur

Saint Gobain Distributie Nederland is een onderdeel van het Franse Concern Saint Gobain. Hier heb ik de IT architecturen van enkele gekochte bedrijven samengevoegd.